Medium Density Fiberboard & Spånplater

- Sep 27, 2018-

MDF står for medium tetthet fiberplate fordi det er en produsert trefiberplate lik sponplaten. Forskjellen mellom de to er størrelsen på partiklene, sponplaten er laget av større treflis og medium tetthetsfiberplater er laget av et veldig fint trestøv.

Fiberskiv med middels tetthet gjøres stort sett på samme måte som sponplater som ved liming av fibrene sammen med en harpiks og deretter komprimering av brettet under varme, senere blir brettet kuttet i passende lengder etter at den har tørket.

Harpiksen som brukes i denne fiberplaten er giftig, og fordi fibrene er så fine, er de lett å puste inn, slik at tømmeret skal kuttes i et godt ventilert område eller et sted med et støvsamlingssystem.

Trefiberplater er et nyttig treverksprodukt som hovedsakelig brukes i skap som skyldes overkommelighet, mangel på naturlige feil og rekkevidde av størrelser. Fiberskiv med middels tetthet er vanligvis dekket med plastlaminat og tetningsmasse for å øke estetikken og forhindre fibrene i å løsne og luftbårne.

Fordeler:

  • Det er kostnadseffektivt

  • Den er tilgjengelig i mange størrelser

  • Har ingen naturlige feil

  • Kan lett bearbeides